alt

Scouting innebär mycket mer än vad många tror. Verksamheten strävar efter att forma en bättre värld och den förbereder unga inför livet.
- Vi är ofta ute i naturen, men det viktigaste är att alla får synas och vara delaktiga
.

Att scouterna inte har en avbytarbänk är något av ett mantra inom den svenska scoutrörelsen. Visst finns det tävlingar även inom scouting, men betoningen ligger oftast på gruppen. Våra roliga aktiviteter genomförs i små grupper, patruller, där alla får vara delaktiga utifrån sina egna förutsättningar.

Verksamheten är bred och bygger på en värdegrund som handlar om att vara en schysst kompis och medmänniska. Målet är att ge barn, ungdomar och vuxna i hela samhället en möjlighet till en utvecklande och rolig fritid.

Att vara scout innebär framförallt en massa roliga äventyr och många nya kompisar. Vi är ofta ute i naturen och vandrar, paddlar kanot, åker skidor eller skridskor. Vi åker på utflykter och sover ibland i skogen, kanske i ett vindskydd som vi har byggt själva.

Men det är inte bara äventyr och kompisar allt handlar om. Scouterna berör även mycket annat, till exempel vad man ska göra för att förbättra miljön, hur man kan hjälpa till vid en olycka och hur livet ser ut i andra länder.

Vi påverkar vad som händer i samhället, både i områdena vi bor och i världen. Scouterna kämpar för en bättre värld där alla människor är lika mycket värda och mår bra.

Scouting gör unga redo för livet. De får uppleva äventyr tillsammans med andra i en stor  internationell gemenskap och de växer samtidigt som människor.

 

 alt

Tycker du att detta verkar vara något för dig så är du välkommen till oss för att prova på scouting. När man vill prova på scouting i Backa Scoutkår kan man göra det tre gånger utan kostnad.

Du som vill bli scout - titta under avdelningarna så ser du vilken dag din åldersgrupp träffas ute i scoutstugan. Där finns också namn och telefonnummer på avdelningsledarna. Ring om du undrar över något.

Spårarscouter åk 2-3, torsdagar kl 18.00-19.30
Upptäckarscouter åk 4-5, onsdagar kl 18.00-19.45
Äventyrarscouter åk 6-8, måndagar kl 18.30-20.30
Utmanarscouter 15-18 år, måndagar kl 19.00-21.00  

Medlemsavgiften är för närvarande 350kr/termin. I medlemsavgiften ingår försäkring vid deltagandet av alla scoutaktiviteter, medlemstidning Scouten mm.ften 

För att anmäla dig eller ditt barn som medlem följ länk nedan så hör vi av oss till er.

Intresseanmälan scout
 alt

Eller skriv ut blankett för medlemsansökan
  
 

Bli ledare

Det är aldrig för sent att bli scout. Om du är vuxen och vill börja på Scouterna så kan du bli scoutledare.

Kårens ledare är oavlönade och betalar liksom alla andra medlemmar medlemsavgift. Det skiljer oss från många andra föreningar. Engagemanget för en ledare på en vanlig avdelning är en kväll i veckan och två helger per termin. Även ledare i styrelsen och andra kårfunktionärer lägger ner mycket tid, inte minst på planering och förberedelser.alt

Att vara ledare är både roligt och utvecklande och det finns massor med spännande ledarutbildningar att gå för att vidareutveckla sig. Intresserad av att bli ledare? Klick på intressanmälan eller kontakta någon av oss ledare i kåren för mer information.

Medlemsavgiften för ledare är för närvarande 175r/termin. 

Intresseanmälan ledare

 

 

Scouting - så funkar det

Scouting sträcker sig över alla geografiska, politiska och religiösa gränser. I snart hundra år har scoutrörelsen hjälpt unga människor i hela världen att utvecklas och ha roligt.

Det finns drygt 100 000 scouter i Sverige, från sex år och uppåt. Och de är i stort sällskap. I hela världen finns 30 miljoner scouter. Men varför väljer miljontals männniskor i alla åldrar att ägna stora delar av sin fritid åt scouting?

Kanske finns det 30 miljoner olika svar på den frågan men alla scouter är nog överens om att det är väldigt kul att vara scout. Som scout utvecklas du som person på flera sätt. Du kan bland annat: åka på läger med grymma aktiviteter, resa jorden runt och träffa scouter från andra länder, vara ute i naturen, paddla, klättra, lära dig att hjälpa någon som råkat ut för en olycka och mycket mer. Samtidigt lär du dig att ta ansvar för dig själv, dina vänner och miljön. Du blir också bättre på att leda och samarbeta med andra.

Scouting hjälper dig att bli en ansvarsfull människa på planeten Jorden.

På köpet får du massvis av kompisar. I hela världen.