Är du redo för det STORA äventyret? 

Klicka dig vidare till bildsidan för att titta på bilderna från lägret.

 

Här kan ni läsa vad som hände under lägret.

 

 

Kära Lägerdagbok!

Söndag 9/6

 Då var denna resa slut än en gång. Just nu håller alla att plocka ihop sina tält och gör vår lägergård så fin som den var när vi kom i onsdags. Vi i programgruppen tackar alla socuter och ledare för ett soligt och härligt läger! För att inte glömma alla bambatanter som har lagat vår mat! Ett stort melonrop på er alla!!!

 

Det som återstår nu är att grilla vår lunch och dela ut diplom/priser till alla duktiga socuter för att sedan avsluta med den stora kramringen :)

 

 

Om ett år ses vi igen!


 

Lördag 8/6

Efter lunchen var alla scouterna tillbacka från brouppgiften och besöksdagen rullade igång. Då börjdade även finalkampen och som första gren var det "skidstaffet". Som på alla besöksdagar var det även en auktion i år som ni besökare ropade in hela 6700kr som kommer gå till underhållet för Horred. Det tackar vi så mycket för! 

Eldningstävlingen fick ett tronbyte, denna gången var det ledarna som tog hem segern följt av ett patrull tigrarna. 

Kvällen avslutades med ett lägerbål med uppträdande. Detta år var det inte allt för mycket knott!

 


 

Fredag 7/6

Idag var en mycket solig och varm dag och idag var det dags för långspåret . på lång spåret fick scouterna visa sina färdigheter i blandannat knopar och snurrningar, sjukvård och eldning. Efter spåret blev det ett välbehövligt dop i sjön. 

 

Efter allt badande gick scouterna iväg på brouppgift. Brouppgift är att de scouterna som går upp till hösten till en ny avdelning får testa på lite hur det känns att vara scout på nästa avdelning. Andra års spårare blev uptäckare en natt och fick sova i tält, andra års upptäckerare blev äventyrare och fick testa på att gå iväg på en korthajk där de fick laga mat över eld och sova i vindskydd. Sist men inte minst fick tredjeårs äventyrare testa på utmanarlivet med allt vad det innebär...

 

 

Torsdag 6/6 Sveriges Nationaldag

Idag

Idag har årets kårläger börjat i Horred. De flesta åkte med bussen. Vi har haft patrullindelning och av scouterna det blev 7 patruller. Alla patruller tryckte sina patrullsymboler på vita t-shirt. Patrullsymbolerna är rävarna, järvarna, vargarna, lo-djuren, björarna, lejonen och tigrarna. Alla hade sedan t-shirten på sig under resten av dagen. Givetvis gick de flesta till sjön och badade. Efter kvällens spårvandring hölls en sångstund innan oboyen och smörgåsar serverades.    

Dagens lärdom:

Scouterna äter upp all mat o lite till!

  

  

 

 

Kära Lägerdagbok!

Onsdag 5/6

Idag åkte vi ledare ner till Horred på förläger. Matplats, förrådstält, flaggstång och lite andra småsaker är fixade! Nu sitter vi och klipper & klistrar det sista innan scouterna kommer med bussen från Göteborg. Vädret ser ut att bli riktigt gött, med andra ord finns förutsättningarna för ännu ett kanonläger!

Dagens lärdom: Skruvar är bra att ha!

 -------------------------------------------------------

Här nedanför kan du tanka hem sista lägerbrevet för lägret. Observera att sista anmälningstid för lägret har passerats.

Vi är nu :

  • 15 Spårare

  • 11 Upptäckare

  • 12 Äventyrare

  • 8 Utmanare

  • 14 ledare

  • 3 ledarbarn

Bussen går på torsdag morgon 09:00 och samling sker senast 08:45